Tantra

Min første tantramassage

Budapest, 2014

Børnene gynger og hujer på legepladsen, mens forældre ser dovent til. Flere unge spiller basket på en bane ved siden af og skyerne danser over himlen, mens fuglene synger i den lune november i Budapest. Sommerfuglene snurrer rundt i min mave og jeg tager mig selv i at trippe med den ene fod. Jeg fokuserer på åndedrættet, men sommerfuglene har taget fast bopæl i min mave. Klokken er 13:50 og jeg har en tid hos en tantramassør klokken 14:00. Jeg kunne ikke finde det første gang og gik lidt hjælpeløs rundt i nabolaget, hvor jeg forsøgte at finde ud af hvordan deres dørsystemer og opgange fungerede. Kl. 14:00 står jeg nervøs og nyvasket, som en lille dreng første skoledag, foran døren, som jeg havde fået beskrevet i en mail.

Massagen blev bestilt hjemmefra, i ro og fred foran pc’en. I min søgen efter en tantramassør blev jeg flere gange ledt ind på sider med letpåklædte piger, der alle tilbød tantramassage. Der er vel ikke noget at sige til at folk forbinder tantra med sex. Endelig fandt jeg en hjemmeside helt uden billeder af nøgne piger, men i stedet en hjemmeside, der med god hjælp fra google translate, tilbød rådgivning, forskellige slags terapi og tantra til både mænd og kvinder. Det så seriøst ud og jeg sendt straks en mail. Næste dag kom der en mail retur med information og en klar besked om at hun altså ikke havde sex på programmet. Efter et par mails frem og tilbage var aftalen om en tantramassage i stand.

Jeg kan høre en person nærme sig bag den lukkede dør og et øjeblik senere åbner en kvinde døren. Hun er vel i starten af 50’erne. Vi giver pænt hinanden hånden og smiler. Bag døren gemmer der sig en hel række opgange med tilhørende lejligheder. En smuk gård med blomster og altaner. Hun fører an hen til en bred terrazzotrappe og ind i en lejlighed, som er sparsomt møbleret og hvor der er højt til loftet. En røgelsespind afgiver en let doven tåge af røg og giver rummet karakter. Jeg bliver ledt ind i et værelse. Hun taler gebrokkent tysk og mit er faktisk endnu værre. Der er bordeauxfarvede gardiner for vinduet og midt i det meget lille rektangulære rum står en massagebriks. Sollyset holdes delvist ude af  de tunge  gardiner og for enden af briksen står en varmeblæser og larmer. Rummet er lunt, men ikke varmt. Det slår mig at jeg slet ikke havde tænkt på hvordan det skulle foregå. Hun beder mig om at klæde mig af, mens hun selv tænder et par lys og hælder olien op. Hun iført en farverig sarong, der er snoet foran og bundet i nakken, så den fungerer både som bh og kjole. Der står jeg så lidt efter; nøgen, i en lejlighed i Budapest hos en kvinde jeg ikke kan udtale navnet på, ikke har set før og som jeg ved snart skal massere min krop på en måde jeg ikke har prøvet før. Bag massagebriksen står jeg lidt usikkert og ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre af mig selv. Jeg er genert og blufærdig, men hun smiler venligt og viser med en håndbevægelse at jeg skal lægge mig op. Jeg lægger mig på maven og hun lægger sine hænder på min ryg og jeg falder lige så stille til ro, og overgiver mig til mig selv og lyden af varmeblæserens konstante snurren. Briksen er udstyret med et varmetæppe, der er skruet op på max. Det er næsten for varmt, men jeg siger ikke noget. Hendes hænder er rolige og hun begynder at masserer mine fødder, ben og baller.

Tiden står stille under massagen og jeg slapper nogenlunde af. En del af mig er stadig spændt ved tanken om at jeg skal vende mig og ligge blottet. Tanken om at mit lingam skal masseres vender også tilbage. Under massagen ligger jeg og tænker på om jeg selv ville massere sådan, om jeg ville bruge samme tryk og teknik. Jeg er halvt i en massør-rolle, mens jeg er i den lidt uvante rolle som modtager. ”Den anden side” siger hun på tysk med tyk ungarnsk accent og jeg vender mig troligt. Lukker mine øjne og slapper af så godt som jeg nu kan. Mærker at jeg giver lidt slip på min generthed. Hun masserer mine fødder, ben, arme, hænder, fingre, mave, bryst og hals. Selv mine ører, ansigt og hår får kærlig opmærksomhed. Hun viser mig hvordan jeg skal placere mine ben og tager selv plads imellem dem. Tantramassagen bliver afsluttet med en lingammassage og jeg bliver til slut hyldet ind i et tæppe og får lov at ligge og slappe af i varmeblæserens konstante snurren. Min krop er elektrisk, siger jeg på mit ringe tysk, og jeg griner lidt for mig selv. Denne følelse af boblende energi er for mig helt ny og ukendt.

Efter jeg havde taget et bad og fået den værste olie vasket af mig, bød hun på the. Vi sad lidt tid i hendes køkken og spiste en småkage, mens vi nippede til theen. Samtalen var kluntet og sparsom, men det viste sig at hun også gav BARS og kendte redskaberne fra Access Consiousness ©. Vi behandlede på samme måde på forskellige sprog. Tilfældighed?

Ude i det milde efterårsvejr føltes vinden pludselig som et kærtegn, lyderne mere markante og duftende stærkere. Jeg følte mig mere fri, mere modig og mere levende, end jeg havde gjort før.

Min indre rejse var begyndt.