Fysiurgisk massage

Massage løsner spændinger og reducerer smerter

massage af ryggen

Ofte får vi først massage når kroppen værker og måske har låst sig i en uhensigtsmæssig position. Det kan godt tage flere behandlinger at opløse genstridige spændinger. Det anbefales at man følger op på fysiurgisk massagen efter ca 8-10 dage for at få det bedste udbytte. Forkerte arbejdsstillinger eller overanstrengelse er ofte skyld i smerter. Musklerne trækker sig sammen og der ophober sig mælkesyre. Vi kender det vist alle sammen; følelsen af at gå med skuldrene oppe om ørene?

Muskelmassage er en dybdegående massage, hvor musklerne bearbejdes på langs og på tværs af fiber-retningen. Massagen udføres med hænderne og jeg anvender strygninger, forskellige massagetag, tryk og stræk. Behandlingen løsner op for spændte muskler, aktiverer immunforsvaret, forebygger spændinger, øger blodcirkulationen og er grundlæggende afstressende. 

Massage behøver ikke at være forbundet med smerte. Når vi oplever smerte, f.eks i en massage, går kroppen i forsvar og spænder op. Dette er ikke hensigtsmæssigt ifht at løsne op i musklerne.

Læs om hvad der i sker i kroppen når du får en massage. 

Efter massagen

I timerne efter en behandling et det  vigtigt, at du drikker masser af vand. Så får du det optimale resultat af din behandling. Vandet er med til at udskille de affaldsstoffer, som massagen har sat i omløb. 

Der kan forekomme forskellige reaktioner efter en massage; hovedpine, svimmelhed, kvalme eller træthed. Dette sker på grund af den fysiske udrensning af affaldsstoffer og forsvinder normalt inden for et døgns tid.  Indtage derfor masser af væske, især vand, spise noget sødt – f.eks. frugt, og tag den med ro resten af dagen. Det er ok at være øm efter massagen, men det bør fortage sig efter en dag eller to.

Massagen varer ca. 30-40 min

Kontakt-info

Massagen lindrer smerter

Massage er en holistisk terapi, der er blevet brugt i århundreder til at fremme afslapning, forbedre cirkulationen og reducere stress og spændinger i kroppen. Det involverer brugen af ​​forskellige teknikker, såsom æltning, gnidning og presning, for at manipulere kroppens bløde væv.

Der er mange forskellige typer massage, dyb bindevævsmassage terapeutisk- og sportsmassage. Hver type massage retter sig mod specifikke områder af kroppen og bruger forskellige teknikker til at opnå de ønskede resultater. Fordelene ved massage er talrige og omfatter reduceret muskelspænding, forbedret cirkulation og øget afslapning.

Det kan også hjælpe med at reducere sværhedsgraden af ​​hovedpine, forbedre søvnen og reducere stress og angst. Selvom massage kan være en luksuriøs og overbærende oplevelse, er det også en vigtig del af den generelle sundhed og velvære. Det kan hjælpe med at forbedre cirkulationen, reducere smerter og stivhed og forbedre bevægelsesområdet.

Naturligt og holistisk

Det er en naturlig og ikke-invasiv måde at løse en række fysiske og følelsesmæssige problemer på og kan være en integreret del af en holistisk tilgang til sundhedsvæsenet. Det er også vigtigt at kommunikere eventuelle helbredsproblemer eller skader med terapeuten, før massagen begynder. Udover at modtage massage fra en terapeut, er der også massageteknikker, som kan udføres derhjemme. Disse teknikker omfatter brug af en tennisbold til at massere ømme muskler og brug af en massagepind eller -bold til at lægge pres på bestemte områder af kroppen.

Samlet set er massage et kraftfuldt værktøj til at fremme afslapning, reducere stress og forbedre det generelle helbred og velvære. Uanset om det modtages fra en terapeut eller selvadministreret, er det en effektiv og gavnlig praksis, der kan gavne individer i alle aldre.