Fysiurgisk massage

Er det ikke det samme som almindelig massage?

massage af ryggen

Fysiurgisk massage, sportsmassage eller muskelmassage er den massageform som flest mennesker kender. Ofte går vi til massør når kroppen værker og måske har låst sig i en uhensigtsmæssig position. Det kan godt tage 2-3 behandlinger at opløse genstridige spændinger. Det anbefales at man følger op på massagen efter ca 8-10 dage for at få det bedste udbytte. Forkerte arbejdsstillinger eller overanstrengelse er ofte skyld i smerter. Musklerne trækker sig sammen og der ophober sig mælkesyre. Vi kender det vist alle sammen; følelsen af at gå med skuldrene oppe om ørene?

Muskelmassage er en dybdegående massage, hvor musklerne bearbejdes på langs og på tværs af fiber-retningen. Massagen udføres med hænderne og jeg anvender strygninger, forskellige massagetag, tryk og stræk. Behandlingen løsner op for spændte muskler, aktiverer immunforsvaret, forebygger spændinger, øger blodcirkulationen og er grundlæggende afstressende. 

Massage behøver ikke at være forbundet med smerte. Når vi oplever smerte, f.eks i en massage, går kroppen i forsvar og spænder op. Dette er ikke hensigtsmæssigt ifht at løsne op i musklerne.

Læs om hvad der i sker i kroppen når du får en massage. 

Efter massagen

I timerne efter en behandling et det  vigtigt, at du drikker masser af vand. Så får du det optimale resultat af din behandling. Vandet er med til at udskille de affaldsstoffer, som massagen har sat i omløb. massage

Der kan forekomme forskellige reaktioner efter en massage; hovedpine, svimmelhed, kvalme eller træthed. Dette sker på grund af den fysiske udrensning af affaldsstoffer og forsvinder normalt inden for et døgns tid.  Indtage derfor masser af væske, især vand, spise noget sødt – f.eks. frugt, og tag den med ro resten af dagen. Det er ok at være øm efter massagen, men det bør fortage sig efter en dag eller to.

Massagen varer ca. 30-40 min

Book en tid her.