Parterapi, Tantra

Nøgendating

Et eksperiment

Jeg hørte en udsendelse på P3 for nylig. Det handlede om dating og kærlighed og man fulgte et par, der skulle møde hinanden for første gang. De mødte hinanden på Amager Strand, klædte sig af, hoppede  havet og efterfølgende sad de nøgne og snakkede. De nøgendatede altså og jeg overdriver ikke når jeg siger at radioværterne var i en blandet tilstand af chok og beundring over de unge menneskers mod. Den mandlige deltager i daten var faktisk en jounalist-praktikant, som havde sagt ja til opgaven. Han var dog tydeligt nervøs over at skulle klæde sig af foran en ung kvinde han aldrig havde mødt før. Hun var meget mere afslappet i mødet og beroligede ham med at det ikke betød så meget om de havde tøj på eller ej. Da de havde klædt sig af foreslog han at de brugte 5 sekunder på at kigge på hinandens kroppe, for at “få det overstået”. På denne måde kunne de bedre slappe af i hinandens selskab og det virkede efter hensigten. Snart sad de på stranden og snakkede afslappet med hinanden, jokede og grinte.

One night stand

Jeg tænkte efterfølgende på hvad forskellen mellem et one-night stand og nøgendating er. De fleste af os har jo smidt tøjet sammen med en tilfældig flirt efter en våd aften i byen, mens det er de færreste der ville være klar på at nøgendate. Vi kender reglerne i byen når vi er ude at score, men hvilke regler findes der i nøgendating? Her er vi på bar bund og måske er det med til at gøre det farligt. Når vi er nøgne er vi sårbare, men vi er også mere ægte i vores udtryk. Vi skræller så at sige et lag af os selv når vi tager tøjet af. Nogle er helt afslappede, mens andre bliver usikre ved nøgenhed. Frygten ved at være nøgen foran andre mennesker er en almindelig fobi og en helt normal drøm/mareridt, som de fleste har haft. Alligevel er det de færreste der har problemer med at smide tøjet foran eller sammen med en de lige har mødt på et diskotek. Så er det fordi vi har prøvet det før at vi ikke har modstand på det ligesom vi har modstand på nøgendating? Turde du at nøgendate?

Et kærligt alternativ

Jeg har en fundamental modstand på ordet date. Faktisk har jeg kun været på ganske få dates og alligevel har jeg mødt masser af skønne kvinder. Vi har været nøgne sammen, uden at have sex. Vi har delt kærlighed og ømhed, berøring og kærtegn uden at kysse. Sammen har vi sanset og nydt os selv og hinanden. Nøgendating er måske et nyt udtryk for mange, men i tantra-kredse kaldes dette møde mellem to mennesker for et hjertemøde og har eksisteret i lang tid. Et hjertemøde er et møde, hvor vi ser bort fra alle de normale datingregler. Faktisk er det helt forkert at kalde det en date. Vi taler ikke om social status, karriere, job, familie eller penge. Mødet har ikke noget fast formål. Vi har et helt andet fokus. Et fokus der handler om sanselighed, berøring, at komme ned i kroppen og væk fra hverdagens tanker. Vi skaber et rum hvor nøgenhed ikke er tabu, men en naturlighed.

Workshops / kursus