Rødlysterapi

Rød- og nærinfrarød lysterapi bruger specifikke bølgelængder af rødt lys til at fremme heling og give forskellige sundhedsmæssige fordele.

Rødlysterapi er en klinisk dokumenteret behandlingsform der stimulerer kroppens naturlige helbredelsesprocesser. Lyset trænger dybt ind i huden og cellerne, hvor det aktiverer mitokondrierne. Mitokondrierne kan betragtes som cellernes kraftværker, da det hovedsagelig er i disse, cellens energimolekyler, ATP, dannes. Dette betyder at blodgennemstrømningen øges og cellerne forynger huden og er med til at reducere inflammation og smerter. Dette boost i ATP-produktion kan forbedre cellulær metabolisme (stofskifte) og fremme vævsreparation og regenerering.

Med andre ord så er rødlysterapi godt for en lang række processer i kroppen. Behandlingen bruges således på flere hospitaler, især ved alvorlige hudlidelser.

Rød lysterapi er en enkel og ikke-invasiv behandling, der leverer koncentreret naturligt lys til din hud og celler.

Områder hvor rødlys terapi har vist sig at have god effekt:

Huden

Rødlysterapi er blevet brugt til at forbedre hudens udseende, fremme kollagenproduktion, reducere rynker og fine linjer og forbedre sårheling. Det kan også hjælpe med acne, psoriasis og andre hudsygdomme.

SMERTEBEHANDLING

Rødt lysbehandling er blevet undersøgt for dets potentiale til at reducere smerte og betændelse forbundet med tilstande som gigt, fibromyalgi, ledlidelser, muskelspændinger og skader. Det kan hjælpe med at lindre muskelømhed og fremme restitution efter intens træning.

HUMØR & MENTAL SUNDHED

Der er nogle beviser, der tyder på, at rødt lys terapi kan have en positiv indvirkning på humør og mental sundhed. Det kan hjælpe med at lindre symptomer på depression, forbedre søvnkvaliteten og reducere træthed.

LEDSMERTER

Rødt lysterapi er blevet undersøgt for dets potentiale til at lindre smerter og forbedre funktionen i led, der er ramt af slidgigt og leddegigt. Det kan hjælpe med at reducere betændelse og øge bevægelsesområdet.

SÅRHELING

Rødlysterapi er blevet brugt til at forbedre helingsprocessen af ​​sår, herunder kirurgiske snit, diabetiske sår og forbrændinger. Det kan fremme vævsreparation og reducere inflammation.

FERTILITET

Et japansk studie viser at succesraten ved rødlysterapi for svært infertile kvinder var ca 22%. Du kan læse det medicinske studie her. 50-68% af de kvinder der blev gravide gik til fuld termin.

Rødlysterapi kan med fordel gives til både mænd og kvinder, hvis man ønsker at højne succesraten.

Behandlingens varighed

Hver behandling med rødlys varer 10-15 min og i flere tilfælde kan flere behandlinger i en kort periode være gavnlige.

For at opnå det bedste udbytte af rødlysterapi anbefales det at man får 5 behandlinger første uge og herefter 2 gange om ugen.

For de nørdede

Forskellige medicinske undersøgelser:

Forbedret syn

Smerter

Inflammation