Sundhed

Uden vejledning stopper 80% med at bruge CBD

Jeg møder mange mennesker med vidt forskellige erfaringer med brug af CBD-olie. Nogle har fået en olie af en veninde, som kender en der selv producerer det hjemme i køkkenet, mens andre har købt en flaske på en helsemesse eller over nettet.

Mange har aldrig fået nogen mærkbar effekt af at bruge CBD, hvilket jeg har undret mig over i et stykke tid. Jeg begyndte derfor at spørge ind til hvorfor folk var stoppet, hvilken olie de havde brugt og hvorfor de ville have CBD i første omgang.

Der tegnede sig hurtigt et tydeligt billede. Alt for mange er blevet solgt et produkt uden brugsanvisning. Det svarer lidt til at du kommer hjem fra IKEA med en rumdeler i 27 dele, en pose skruer og en håndfuld dyvler, men brugsanvisningen mangler. Hvor skal man starte?

Markedet for CBD er stadig broget og der er kun få rigtig seriøse spillere på banen. Resten har kun hurtigt salg for øje, hvilket efterlader kunden med flere spørgsmål end svar. Mange hjemmesider yder ingen service ifht brug og erfaringer.

Vejen til succes

For at få succes med CBD-olie er det en god idé at blive tilknyttet en vejleder. Altså lidt ligesom en IKEA-medarbejder der har samlet rumdeleren før og kan vejlede en til at gøre det rigtigt første gang. Der er jo ikke noget så ærgerligt som at bruge penge på en produkt, som man ikke kan finde ud af at benytte og ender med at lægge væk eller smide ud.

Det er faktisk ikke så underligt at mange giver op. Der findes nemlig stort set ingen vejledning nogen steder på nettet og det er der god grund til. Hvis man skriver at CBD kan have positiv effekt på vores helbred bryder man nemlig loven. I Danmark kan vi demonstrere og sige hvad vi vil – sågar med politibeskyttelse – så længe man ikke fortæller folk hvordan de kan få det bedre. Det er af samme grund at CBD udbredes fra mund til mund og kan næsten betegnes som et folkets oprør mod systemet eller i flere tilfælde et desperat forsøg på få det bedre.

Den største fejl jeg ser folk begå er at købe olier fra firmaer der ikke har kvalitettestede produkter. Kunden har ikke en chance for at vide hvad produkterne indeholder og tør derfor heller ikke selv at dosere olien. I nogle tilfælde indeholder produkterne et højt niveau THC, hvilket gør dem høje og påvirkede. Så det der ofte sker er, at folk tager for lidt af frygt for evt. negative reaktioner.

Et nyligt israelsk studie viste at kun 8 ud af 40 CBD-olier indeholdt den mængde CBD, som var angivet på produktet. Enkelte var ren olivenolie, hvilket forklarer hvorfor nogle CBD kunder ikke har fået effekt af deres dyrekøbte olier.

Er du gået i stå med CBD-olien, eller måske aldrig kommet i gang, så starter alt med vejledning:

  • Få hjælpe til at finde den olie der passer til dig.
  • Få en doseringsvejledning – kom godt i gang!
  • Få oplysning om hvad du kan forvente når du bruger olierne.

Jeg kan træffes på 60652240.

Wetalitys olier er blandt andet GMP-certificerede og undergår derfor løbende laboratorieundersøgelser.